Fragment# Musim Bunga.

Standard

Rumah aku baru pasang internet.

Aku mula duduk sini sejak 2 Disember 2013.

Tapi bulan baru aku mula cari barang-barang elektrik.

Selama ni, dari Disember sampai sekarang aku mana ada peti ais, mesin basuh, periuk nasi dan microwave :)

Aku tengah syok tengok Return of Superman. Aku paling suka Tablo. Bestnya dapat ayah camni.

Paling tak suka Sarang. Jahat betul aku..Hahahahahahah

Bila Fragment Dan Nota Kecil Bersekutu #20

Standard
Bila Fragment Dan Nota Kecil Bersekutu #20

Senpai aku nak kawen bulan depan. Waktu Golden Week kot. Dia grad spring baru-baru ni. Yang tak boleh blah, dia kawen dengan kak lijah!!!!!

Aku dah syak, diorang ada skandal. Tu yang kak lijah meroyan bila aku baik dengan senpai. Aku tolong semak 2 chapters tesis senpai tu. Tapi nama aku tak de pun kat acknowledgement. Aku tulis ni supaya aku dapat lupakan hal ini dan ikhlaskan pertolongan tu. Kalau tak, asik teringat-ingat je ;)

Ok! Kembali ke topik asal.

Lab aku ada buat beberapa aktiviti. Dan ketua aktiviti tu tak habis-habis nak menarik ramai pompuan. Tau la lab aku ni ada 3(4) je pompuan. Jangan la desperate sangat.

Setakat ni yang sangat desperate cari teman ialah Mata Helang dengan Kucing. Kucing tu aku boleh faham sebab dia dah abis PhD. Afdal pun nak ada teman. Si Mata Helang ni, baru nak masuk D1 spring ni, muda lagi dik!

Kata Angin Lalu nak kawen bila masuk D2. Ye lah kot.

Kadang-kadang aku pikir diorang ni ingat kawen macam main pondok-pondok ke?

Mata Helang tu, serius aku cakap tak matang langsung. Kadang-kadang nak bagi tapak kaki je. Pompuan memang dia tak respect langsung. Kerjanya membebel je sensorang dalam lab. Kadang-kadang aku rasa dia tu macam hilang akal pun ada. Mula-mula aku try juga nak please dia. Tapi sekarang aku bagi “angin lalu 2.0″ je.

Bagi aku, kawen adalah amanah yang paling berat. Yelah. Kau kena jaga HIDUP orang lain. Ermmmmm…… Kena pikir banyak tu.

Buat masa ni aku masih tak bersedia. Mungkin belum masa. Hanya Allah sahaja yang tahu. Tapi bila tengok orang ada family, tipulah kalau tak rasa nak ada family juga.

Alhamdulillah aku full time student sekarang ni. Rasa tu jarang ada. Waktu kat msia, yelah boleh kata semua baya aku dah kawen, kadang-kadang rasa jugaklah.

Tapi aku yakin. Allah Maha Mengetahui akan hambaNya. Kalau aku ada family sekarang, tah camne ceritanya sebab bukan mudah orang nak handle aku dan bukan mudah aku nak handle orang :)

Tapi buat masa sekarang, aku sayang hati aku dan aku tak bersedia nak pinjamkan kat orang lain :)

Mati itu pasti

Standard

Itu janji Allah.

Ya Allah. Ambillah nyawa kami dalam keadaan kami beriman.

Ya Allah. Masukkanlah kami dalam syurgaMu dan jauhkanlah kami dari nerakaMu.

Kami mohon Ya Allah. Ya Rahman. Ya Rahim

Rest in peace MH370

20140325-195402.jpg

20140325-195417.jpg

Hidup kita

Standard

Sekarang aku malas masuk office. Terus masuk lab sampai malam. Office macam tak de aura. Hahahahaha. Duduk lab kerja jalan.

InsyaAllah esok kitorang ada skating activity di Meiji Jingue organized by Pak Tua. Dalam happy aku ada terkilan sikit. Pak Tua tak ajak pun budak yang dia “tutorkan”. Memang aku pun kurang berkenan kadang-kadang dengan budak tu, tapi tak baiklah. Ko kan tutor dia. Duit nak.

Tapi aku tak buat apa-apa. Aku senyap je. Ermmm. ….aku pun dah jadi macam Pak Tua.

Nak jaga hubungan dengan Pak Tua, aku jadi orang lain. Bukan aku.

Aku suka gelak. Aku suka bergurau.

Dengan Pak Tua, aku senyum je. Apa-apa aku senyum. Tak de nak bergurau segala bagai.

Tapi aku memang respect Pak Tua. Dia “Mr Know-It-All” dalam chemistry.

Alhamdulillah Allah temukan aku dengan dia. Banyak aku belajar. Belajar ilmu kimia dan belajar ilmu hidup ( how to handle older people….hahahahahaha) a.k.a sabar :)

Ya Allah,
Temukanlah hambaMu ini dengan orang-orang yang baik dan jauhkanlah HambaMu ini dari orang-orang yang jahat.

Amiin.

20140320-204833.jpg